Fris met een bite

,

Salade van zwarte ogen boontjes

Salade van zwarte ogen boontjes

Een echte aanrader voor types als Kapha is deze salade van zwarte ogen bonen en ingemaakte citroen. Een verrassend eenvoudig lunchgerecht met zes smaken voor op een heerlijke zomerdag.

Wat gaat erin deze frisse salade?

  • 100 gram gedroogde zwarte ogen bonen (black-eye-beans)
  • een flinke part ingemaakte citroen

Voor de dressing

  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl honing
  • snufje cayennepeper
  • 1 el olijfolie
  • Himalayazout

Hoe maak je het klaar?

  • Week de zwarte oog bonen de avond van tevoren in een ruime schaal met water
  • Spoel de boontjes de volgende dag af in een vergiet en doe ze in een pan met een dubbele hoeveelheid water. Kook de boontjes in anderhalf uur gaar
  • Hak de ingemaakte citroen heel fijn en roer ze door de zwarte oog bonen
  • Meng in een kommetje de overige ingrediënten tot een dressing
  • Roer de dressing door de salade en laat even intrekken.

Wist je dat?

De zwarte ogen bonen, ook wel koeienerwten genoemd, nemen smaken erg goed op, waardoor deze boon goed samen gaat met verschillende soorten groentes. Zelf heeft deze boon een zacht zoete smaak en gecombineerd met het zuurtje van ingemaakte citroen is er nog weinig aan andere ingrediënten nodig om deze salade van zes maken te voorzien.

Gek op salades? Bekijk ook dit recept voor een andere eenvoudige salade.