Eenvoudig maar smaakvol

,

Pittige rucola salade

Pittige rucola salade

In de moestuin, tussen de tegels, onder de wilgen, in het grasveld. De wilde rucola popte dit jaar overal op in onze tuin en bloeit nog steeds. Pittig en nootachtig van smaak. Lekker voor op een boterham of door de pasta in kleine stukjes geknipt. En de bloemetjes zijn niet alleen mooi, ze zijn nog eetbaar ook.

Wat gaat erin voor 2 personen?

  • 4 handen rucola uit de tuin of een zakje uit de winkel
  • een handje rucola bloemetjes als je de rucola uit eigen tuin haalt
  • handje aardbeien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 rode peper
  • 1 handje amandelschaafsel
  • 1 biologische citroen (schil en sap voor de dressing)
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Berg- of zeezout en gemalen zwarte peper

Dressing

  • sap van de biologische citroen
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Berg- of zeezout en gemalen zwarte peper

Hoe maak je deze rucola salade klaar?

  • Was de rucola als je deze uit de tuin haalt en verspreid de blaadjes over twee borden
  • Snijd de knoflook en het pepertje fijn en bak even kort in een steelpannetje even aan in wat olijfolie en verdeel over de sla
  • Rooster de amandelschaafsel lichtbruin en strooi over de sla
  • Rasp de schil van citroen boven beide borden
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes en verdeel over de salade
  • Mix de ingrediënten voor de dressing en giet over de salade

Verrassend eenvoudig klaar te maken, maar toch heel smaakvol is deze salade voor de kapha types onder ons.

Wist je dat?

Rucola, ook wel raketsla genoemd, kun je veelzijdig inzetten in je keuken. Een echte smaakmaker als je het blad in kleine stukjes knipt voor op brood of door een pasta salade. De smaak van walnoot en mosterd combineert heel lekker met geitenkaas en honing. En op een frisse zomerdag maak je er een lekkere zomerse stampot mee in combinatie met gedroogde tomaatjes en pijnboompitjes.

Dol op salade? Bekijk dan ook frisse zwarte ogen bonen salade met ingemaakte citroen.