Licht en ongebonden

,

Kruidige groentensoep

Kruidige groentensoep

In het voorjaar en in de zomer hebben we vaak meer behoefte aan ongebonden soepen. Geniet daarom van deze lichte soep boordevol kruiden en groenten. Varieer met de soorten en de hoeveelheid groenten afhankelijk van het type dat je bent en de trek die je hebt.

Wat gaat er in de groentensoep voor 4 personen?

  • 2 wortelen
  • 1 kommetje doperwtjes
  • 1 kommetje snijboontjes
  • 1 courgette / bloemkool / broccoli / wortel
  • klein bakje groene asperges in stukjes
  • 1 bouillonblokje
  • ½ liter water
  • 1 eetlepel ghee

specerijen

  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 1 koffielepel mosterdzaad
  • 1 koffielepel kurkuma
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • snuf himalayazout

Hoe maak je de groentensoep klaar?

  • Schrap de worteltjes schoon en snijd in kleine schijfjes
  • Snijd de courgette in kleine stukjes
  • Smelt de ghee in de pan en bak hierin de mosterdzaad en komijn kort in aan. Wacht totdat de mosterzaadjes beginnen te knisperen
  • Voeg dan het bouillionblokje, kurkuma, korianderpoeder en een halve liter water toe
  • Voeg de groenten toe en laat de soep zachtjes koken totdat de groenten beetgaar zijn
  • Wil je de soep wat meer voeding geven, voeg dan gekookte boterbonen toe

Serveertip

Serveer de soep met verse basilicum en stukjes bosui en bijvoorbeeld een stukje courgettebrood voor Pitta en Vata of voor Kapha een boekweitcracker met zwarte bonenspread.